Jos olet unohtanut Apple ID:n salasanan

Näin voit nollata Apple ID:n salasanan ja saada tilin taas käyttöösi.

Salasana on nopeinta ja helpointa nollata iPhonella tai muulla luotetulla Apple-laitteella, johon olet jo kirjautunut Apple ID:lläsi. Näin tiedämme, että se on sinun.

Tarvitset laitteessa käyttöönotetun pääsykoodin (tai salasanan Macissa).

Apple ID:n salasanan nollaaminen iPhonessa tai muussa luotetussa Apple-laitteessa

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta omaa nimeäsi ja napauta Kirjautuminen ja suojaus > Vaihda salasana.

ios-17-iphone-14-pro-settings-sign-in-security-change-password-on-tap
  3. Nollaa salasana näytön ohjeiden mukaisesti.

Voit noudattaa näitä ohjeita myös luotetussa iPadissa, iPod touchissa tai Apple Watchissa.

Jos haluat nollata salasanan luotetussa Macissa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi (tai Apple ID). Klikkaa sitten Salasana ja suojaus, valitse Vaihda salasana ja noudata näytön ohjeita.

Jos sinulla on uusi Apple-laite

Jos sinulla on uusi Apple-laite tai Apple-laite, johon et ole kirjautunut Apple ID:llä, voit valita Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? aina kun valinta on näkyvissä.

Laitteen käyttöönoton aikana löydät Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? ‑kohdan Apple ID ‑kirjautumisnäytöstä.

Käyttöönoton jälkeen löydät Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? ‑valinnan Asetuksista:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Siirry Asetukset-appiin ja napauta Kirjaudu iPhoneen. Napauta sitten Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? ja noudata näytön ohjeita.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa Kirjaudu sisään Apple ID:llä, klikkaa Unohtuiko Apple ID tai salasana? ja anna Apple ID:si.

Apple ID:n salasanan nollaaminen Apple-tuki-apilla lainatussa laitteessa

Jos sinulla ei ole Apple-laitetta mutta voit käyttää luotettua puhelinnumeroa, voit lainata Apple-laitteen ystävältä tai perheenjäseneltä tai käyttää Apple Storen laitetta.

1. Avaa Apple-tuki-appi lainatussa Apple-laitteessa. Tarvittaessa voit ladata Apple Support -apin App Storesta.

2. Vieritä kohtaan Tukityökalut ja napauta Nollaa salasana.

3. Valitse Toinen Apple ID.

4. Anna Apple ID:si. Jos et muista Apple ID:täsi, voit ehkä käyttää sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi.

5. Napauta Seuraava ja nollaa salasanasi noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Antamiasi tietoja ei tallenneta laitteelle.

Apple ID:n salasanan nollaaminen verkossa

Salasanan nollaaminen osoitteessa iforgot.apple.com

Selain ohjaa sinut luotettuun laitteeseen aina, kun se on mahdollista.

Jos sinulla ei ole luotettua laitetta, voit silti nollata salasanan verkossa. Se voi kuitenkin kestää hieman kauemmin. Jos pääset käyttämään luotettua laitetta pian, salasana voi olla nopeampi ja helpompi nollata sillä.