Release-opmerkingen voor GarageBand voor iOS en iPadOS

Lees hier meer over de huidige en vorige versies van GarageBand voor iOS en iPadOS.

Nieuw in GarageBand voor iOS 2.3.15

Stabiliteit en betrouwbaarheid

• GarageBand stopt niet langer onverwacht bij het importeren van een MIDI-bestand met 3/4-maat.

• Lost een probleem op waarbij GarageBand onverwacht kan stoppen tijdens het bewerken van de aanslagsterkte van noten in MIDI.

Drummer

• Er is een nieuwe optie 'Geen swing' toegevoegd aan het menu 'Swing' in Drummer.

Step Sequencer

• Het afspelen blijft nu gesynchroniseerd nadat de afspeelsnelheid van een rij is gewijzigd en de oorspronkelijke instelling is teruggezet.

Jamsessies

• De 'Jamsessie'-instellingen tonen niet langer dubbele vermeldingen voor apparaten.

Algemeen

• Corrigeert een probleem waarbij sustain-gedrag kan aanhouden, zelfs bij het overschakelen naar patches die geen optie bieden om uit te schakelen.

• GarageBand toont nu constant een bericht wanneer er een Bluetooth-audioapparaat is aangesloten.

• Het afspelen van een akkoord met drie noten (tik met drie vingers) op een Touch-instrument activeert geen melding meer waarin wordt gevraagd of je wilt herstellen.

Vorige versies

GarageBand 2.3.14

Voorafgaand aan het opnemen van audio met de microfoon of een andere bron is voor GarageBand nu toestemming van de gebruiker vereist voor toegang tot de microfoon.

GarageBand 2.3.13

Stabiliteit en betrouwbaarheid

• GarageBand levert nu betere prestaties bij het bladeren door geluiden voor Touch-instrumenten tijdens het opnemen op een iPad.

• Verhelpt een probleem waarbij GarageBand soms onverwachts stopte tijdens het installeren van geluidenpakketten.

Prestaties

• De bediening van de Audio Unit wordt niet meer onderbroken omdat de audio-engine van GarageBand nu automatisch opnieuw wordt gestart wanneer een extern apparaat wordt aangesloten.

Toegankelijkheid

• VoiceOver kondigt nu gedeelten van een nummer aan terwijl je door de gedeelten veegt.

Geluiden­bibliotheek

• Als je de Car Horn-loop in het Toy Box-geluidenpakket van de loopbrowser naar een spoor sleept, wordt nu het juiste geluid in het spoor geplaatst.

• Het Horse-effect in het Erhu-instrument blijft niet meer hangen na het loslaten van de besturing als tegelijkertijd Grace Notes worden geactiveerd.

• Lost een probleem op waarbij sommige Apple Loops correct werden weergegeven in de loopbrowser, maar niet hetzelfde klonken wanneer ze naar het sporengebied werden gesleept.

Touch-instrumenten

• Bij dubbeltikken op de akkoordstrook op de iPhone verdwijnt het toetsenbord voortaan niet meer.

Ondersteuning van externe hardware

• Ingangen van audioapparaten die AudioDriverKit ondersteunen, kunnen nu worden geselecteerd in GarageBand.

Algemeen

• De niveaumeter wordt nu naar behoren weergegeven in het invoermenu bij gebruik van een meerkanaals audio-interface.

GarageBand 2.3.12

Nieuwe functies en verbeteringen

• Er is een knop 'Nieuw patroon' toegevoegd aan de stappensequencer.

Stabiliteit en betrouwbaarheid

• GarageBand wordt niet meer plotseling afgesloten als er meerdere keren snel achter elkaar op een noot in de Pianorol wordt getikt.

• GarageBand loopt niet meer vast wanneer een Audio Unit Extension-app voor het eerst in een project wordt geïnstantieerd.

Prestaties

• De prestaties zijn verbeterd bij het gebruik van een gebaar met twee vingers om HiHats in de drumkit te bedienen.

• Het starten van een audiovoorbeeld van een lus tijdens het afspelen van een video stopt nu de audio-uitvoer van de video.

Toegankelijkheid

• VoiceOver kondigt nu correct schuifregelaarwaarden aan in de Compressor.

• VoiceOver kondigt nu correct de knop 'Nieuwe opname' aan in Documentbeheer.

• Stompboxen in het Smart Guitar-instrument kunnen nu worden geactiveerd met VoiceOver.

• Navigatie in de spoorinstellingen met behulp van VoiceOver is verbeterd.

• VoiceOver kan nu worden gebruikt om automatiseringspunten te maken, bewerken en verwijderen.

• VoiceOver kondigt nu waarden van bedieningselementen in de Sampler aan wanneer deze worden geselecteerd.

• VoiceOver kondigt nu de knop 'Pianotoetsen' correct aan.

• VoiceOver wordt nu bijgewerkt om wijzigingen in bedieningselementen aan te kondigen wanneer een nieuwe kanaalgebiedinstelling wordt geladen.

• VoiceOver neemt nu de kloktikpositie mee bij het aankondigen van de huidige afspeelpositie.

• VoiceOver converteert niet langer akkoordnamen met kruizen naar hun enharmonische mol-equivalenten.

• VoiceOver roept nu op betrouwbare wijze het segmentbewerkingsmenu op iPadOS op.

• VoiceOver biedt nu ondersteuning voor met twee vingers scrubben om tijdens het afspelen terug te gaan naar het begin van het project.

• VoiceOver kondigt nu de percussieregelaars in Drummer correct aan.

• VoiceOver geeft nu feedback bij het bewerken van segmentranden.

• VoiceOver kondigt nu het momenteel zichtbare gebied aan wanneer je door het sporengebied bladert.

• Navigeren door FX-bedieningselementen met VoiceOver is nu eenvoudiger.

• Het is nu mogelijk om door alle stappen van de Snare-rij in de beatsequencer te navigeren.

• VoiceOver kondigt nu de gekozen bestemming aan bij het slepen en neerzetten van items.

• De knop 'Taptempo' kan nu worden bediend met VoiceOver.

• VoiceOver kondigt nu correct de knop 'Gezichtsherkenning' aan.

• VoiceOver geeft nu een waarschuwing wanneer een Apple Loop naar een niet-ondersteunde locatie in het Live Loops-raster wordt gesleept.

• De Loop Browser is nu volledig toegankelijk met behulp van VoiceOver.

• VoiceOver kondigt nu correct de knop 'Reset Filter' aan in de Loop Browser.

• De schuifregelaar voor Kick & Snare-variatie is nu zoals verwacht uitgeschakeld in VoiceOver wanneer Volgen is ingeschakeld.

• Het gebruik van VoiceOver om te navigeren en de effectbedieningen met Stompboxes aan te passen, is verbeterd.

• VoiceOver kondigt nu de huidige waarden van notenlengtes aan terwijl ze worden bewerkt in de Pianorol.

• De video-afspeelknop in de geluidenpakketten Producers en Artiesten is nu toegankelijk via VoiceOver.

• De invoerschuifregelaar voor nieuwe audio-opnames is nu toegankelijk via VoiceOver.

• VoiceOver kondigt nu het aantal beschikbare nieuwe loops aan in de pop-over 'Download meer Apple Loops'.

• VoiceOver kondigt nu de volumeschuifregelaar aan in het popover-venster 'Loops'.

• VoiceOver kondigt nu het aantal beschikbare meldingen aan in de geluidenbibliotheek.

• VoiceOver-aankondigingen voor de tijdliniaal veranderen nu in seconden/milliseconden wanneer het formaat wordt gewijzigd van Bars en Beats.

• De namen van de bedieningselementen die door VoiceOver worden aangekondigd, komen nu overeen met de overeenkomstige namen in de GarageBand Help.

• VoiceOver kondigt niet langer continu de afsnij- en resonantiecontrolewaarden aan als 100% tijdens het gebruik van de elektronische basinstrumenten.

• Het is nu mogelijk om loops in de Sampler te importeren met VoiceOver.

• VoiceOver kondigt nu rijnummers aan in de beatsequencer.

• VoiceOver kondigt nu wijzigingen aan in waarden in de knop 'Autoplay' in Smart Instruments.

• VoiceOver-aankondigingen worden niet meer soms onderbroken wanneer de focus verandert tijdens het verwijderen, kopiëren, plakken of dupliceren van een audio-opname.

• VoiceOver kondigt nu de knop 'Meer informatie over de bedieningsbalk' correct aan.

• VoiceOver kondigt nu de schaalknop tijdens het gebruik van het Erhu-instrument correct aan.

• VoiceOver verzorgt nu een hoorbare aftelling bij het opnemen.

• VoiceOver kondigt nu de EQ-regelaars in de Amp-plug-in correct aan.

• VoiceOver kondigt nu de keyboardbedieningen correct aan tijdens het gebruik van de Sampler.

• VoiceOver kondigt nu geselecteerde toonladders correct aan tijdens het gebruik van de Sampler.

• Het Smart Keyboard is nu volledig toegankelijk via VoiceOver.

• VoiceOver kondigt niet langer "null, null" aan wanneer GarageBand een laadindicator laat zien.

• VoiceOver kondigt nu het aantal beschikbare geluidenpakketten aan in het venster 'Get more keyboard sounds' (Download meer keyboardgeluiden).

• Beschrijvende tekst in de keyboardspoorkiezer is nu toegankelijk via VoiceOver.

• VoiceOver kondigt nu zowel seconden als fracties van seconden correct aan wanneer de afspeelkop wordt versleept.

• VoiceOver kondigt nu alle knoppen en elementen in de Live Loops-bibliotheek correct aan.

• Alle detailschermen van de geluidenbibliotheek zijn nu volledig toegankelijk via VoiceOver.

• Het is nu mogelijk om sporen te selecteren en samen te voegen met VoiceOver.

• Verschillende inactieve schakelbedieningen lijken nu niet alleen te zijn geactiveerd bij het gebruik van VoiceOver.

• VoiceOver kan nu de knop 'Automatisering' in het spoorlabel activeren.

• Navigatie in Drummer bij het gebruik van VoiceOver is nu eenvoudiger.

• Bij het delen biedt VoiceOver niet langer aan om een nummer te delen wanneer een map is geselecteerd.

• De sectieknoppen 'Dupliceer' en 'Voeg een nummer toe' zijn nu toegankelijk via VoiceOver.

• De snelheidsregeling in het schermkeyboard is nu toegankelijk via VoiceOver.

• De noteneditor is nu toegankelijk via VoiceOver.

• De automatiseringseditor is nu toegankelijk via VoiceOver.

• De Visual EQ-plugin is nu toegankelijk via VoiceOver.

Live Loops

• Live Loops-cellen spelen nu betrouwbaar hun volledige lengte af zoals ingesteld in de editor.

• Live Loops-cellen spelen nu consistent zoals verwacht nadat het nummertempo meerdere keren is aangepast.

Materiaal

• Wanneer je een voorbeeld van een artiestenloop bekijkt, stopt de voorbeeldvideo nu met afspelen.

Exporteren en delen

• Geëxporteerde of gedeelde projecten bevatten nu geluid van AUReverb2-plugins die in het project worden gebruikt.

Plugins

• Sustain in Alchemy heeft nu een betrouwbare invloed op de noot die wordt ingedrukt.

Herstellen

• Ongedaan maken werkt nu na het plakken van automatisering.