Enheter som är kompatibla med Apple Pay

Läs om vilka iPhone-, iPad-, Apple Watch- och Mac-modeller som är kompatibla med Apple Pay och var du kan använda dem för inköp och betalningar.

Kompatibla iPhone-modeller

• iPhone-modeller med Face ID

• iPhone-modeller med Touch ID förutom iPhone 5s

Identifiera din iPhone-modell för att se om den har stöd för Apple Pay.1

Använd Apple Pay med en kompatibel iPhone för inköp och betalningar

Kompatibla iPad-modeller

• iPad Pro-, iPad Air-, iPad- och iPad mini-modeller med Touch ID eller Face ID

Identifiera din iPad-modell för att se om den har stöd för Apple Pay.

Använd Apple Pay med en kompatibel iPad för inköp och betalningar

Kompatibla Apple Watch-modeller

• Apple Watch Series 1 och senare

Identifiera din Apple Watch för att se om den har stöd för Apple Pay.

Använd Apple Pay med en kompatibel Apple Watch för inköp och betalningar

Kompatibla Mac-modeller

• Mac-modeller med Touch ID

• Mac-modeller som lanserades 2012 eller senare med en iPhone eller Apple Watch med Apple Pay aktiverat

• Mac-datorer med Apple-chip som är parkopplade med ett Magic Keyboard med Touch ID

Använd Apple Pay med en kompatibel Mac för inköp och betalningar

Kompatibla Apple Vision Pro-modeller

• Apple Vision Pro

Använd Apple Pay med en kompatibel Vision Pro för inköp och betalningar

1. För att använda Apple Pay för köp i Chile och Vietnam behöver du en iPhone 6 eller senare med iOS 12.5.2 eller senare. För att använda med Apple Watch behöver du en Watch Series 4 eller senare med watchOS 9.0 eller senare. Apple Watch måste parkopplas med en iPhone 8 eller senare.

2. Du behöver en iPhone 8 eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare för att använda Apple Pay till butiksköp i Japan. Du kan även använda en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som är köpt i Japan. Läs om hur du avgör om din enhet är köpt i Japan.

3. I Fastlandskina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari med en kompatibel iPhone eller iPad med den senaste versionen av iOS eller iPadOS. I Nederländerna kan du endast använda Apple Pay på webben med en kompatibel iPhone eller iPad.

4. Alla iPhone- och Apple Watch-modeller är inte kompatibla med kollektivtrafiksystem. Se vilka enheter som är kompatibla i Japan, Fastlandskina och på andra ställen där du kan åka kollektivt.

5. Endast i USA. Tjänsterna för att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och Apple Cash-kort tillhandahålls av Green Dot Bank som är medlem i FDIC. Läs mer om villkoren.

6. Alla iPhone- och Apple Watch-modeller är inte kompatibla med student-ID-kort i USA. Be skolans kortansvariga om mer information. Se vilka iPhone-modeller som har stöd för Expresskollektivkort med strömsparläge.

7. I vissa länder och regioner kommer Messages for Business att bli tillgängligt enligt ett rullande schema.

8. I Fastlandskina går det inte att använda Apple Pay i appar på en kompatibel Mac.