Wat is 'Log in met Apple'?

'Log in met Apple' is de snelle, eenvoudige en meer private manier om in te loggen bij apps en websites van derden met de Apple ID die je al hebt.

No alt supplied for Image

Over 'Log in met Apple'

Wanneer je een knop 'Log in met Apple' ziet in een deelnemende app of op een deelnemende website, betekent dit dat je een account kunt configureren met je Apple ID. Je hoeft geen social media-account te gebruiken, formulieren in te vullen of een ander nieuw wachtwoord te kiezen.

'Log in met Apple' is vanaf de basis opgebouwd om je privacy te respecteren en je de controle te laten houden over je persoonlijke gegevens. Het werkt op iOS, macOS, tvOS en watchOS en in elke browser.

Privacy en beveiliging

• Bij de eerste keer inloggen kunnen apps en websites alleen vragen om je naam en e-mailadres om een account voor je te configureren.

• Je kunt 'Verberg mijn e-mailadres' (de service voor privédoorgifte van e-mail van Apple) gebruiken om een uniek, willekeurig e-mailadres te maken en te delen dat wordt doorgestuurd naar je persoonlijke e-mailadres. Op die manier kun je nuttige berichten ontvangen van de app zonder je persoonlijke e-mailadres te delen. Lees hoe 'Verberg mijn e-mail' werkt.

• 'Log in met Apple' zal je niet volgen of profileren terwijl je je favoriete apps en websites gebruikt. Apple bewaart alleen de informatie die nodig is om je te laten inloggen en je account te beheren.

• Bij 'Log in met Apple' is beveiliging ingebouwd met twee-factor-authenticatie. Als je een Apple apparaat gebruikt, kun je op elk gewenst moment inloggen en een nieuwe identiteitscontrole uitvoeren met Face ID of Touch ID.

'Log in met Apple' gebruiken

Om 'Log in met Apple' te gebruiken, tik je op de knop 'Log in met Apple' in een deelnemende app of op een deelnemende website, loop je je gegevens na en log je snel en veilig in met Face ID, Touch ID of de toegangscode van je apparaat.

Lees hoe je 'Log in met Apple' gebruikt op je iPhone, iPad, iPod touch of in je browser.

Je moet zijn ingelogd met je Apple ID. Ook moet twee-factor-authenticatie zijn ingeschakeld. Meer informatie.

'Log in met Apple' op het werk en op school

'Log in met Apple' op het werk en op school biedt een vertrouwde, naadloze en veilige authenticatie-ervaring op school of op de werkplek. Het werkt in elke app die 'Log in met Apple' ondersteunt in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura. Toegangsbeheeropties zijn beschikbaar in Apple Business Manager, Apple Business Essentials en Apple School Manager, zodat organisatiebeheerders kunnen kiezen of gebruikers kunnen inloggen bij elke app die 'Log in met Apple' ondersteunt, of alleen bij een specifieke lijst met apps.

Meer informatie

• Als je de knop 'Log in met Apple' niet ziet, wordt de functie nog niet ondersteund in die app of op die website.

• 'Log in met Apple' is niet beschikbaar voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Deze leeftijd kan per land of regio verschillen. Deze leeftijdsbeperking is niet van toepassing op beheerde Apple ID's.

• Lees hoe je de apps bekijkt die je met 'Log in met Apple' gebruikt.

• Als je hulp nodig hebt bij het inloggen met of bijwerken van je Apple ID, of het wijzigen van je accountgegevens, lees je hier wat je moet doen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.