Maksuton tuki

Mitä maksuton tuki on?

Maksuttomaan laitteistotukeen kuuluu perustason käyttöönoton, asennuksen, kokoamisen ja yhteyden muodostamisen puhelintuki. Lisätietoja on Apple-tuotteen mukana toimitetuissa tukimateriaaleissa.

Maksuttomaan ohjelmistotukeen kuuluu asennuksen, käynnistyksen ja uudelleenasennuksen (pois lukien tietojen palauttaminen) puhelintuki, mikäli laitteistokokoonpano täyttää ohjelmiston edellyttämät järjestelmän vähimmäisvaatimukset. Lisätietoja on Apple-tuotteen mukana toimitetuissa tukimateriaaleissa.

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ja AppleCare Planin edut ovat lisäys kuluttajansuojalain antamiin oikeuksiin. Katso lisätietoja täältä.

Kuinka paljon maksutonta tukea saan?

Useimmilla Applen ohjelmisto- ja laitteistotuotteilla on rajoittamaton maksuton tuki 90 päivän ajan tuotteen ostohetkestä tai jopa pidempään, jos sovellettava laki niin edellyttää. Apple Watch Editionin ja Apple Watch Hermèsin mukana tulee kahden vuoden maksuton tuki. Tutustu Apple-tuotteesi mukana toimitettuihin tukimateriaaleihin tai lue lisätietoja AppleCare-tuotteiden sivulta.

Matkapuhelinoperaattorisi tarjoaa iPhonellesi teknistä tukea yhteistyössä Applen kanssa. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä matkapuhelinoperaattoriin, jolta ostit iPhonesi.

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ja AppleCare Planin edut ovat lisäys kuluttajansuojalain antamiin oikeuksiin. Katso lisätietoja täältä.

Miten Apple määrittelee tukitapahtuman?

Applen määritelmän mukaan tukitapahtuma on erillinen ongelma, joka voidaan ratkaista löytämällä sen syy. Apple määrittää oman harkintansa mukaan, mikä lasketaan tukitapahtumaksi. Tukitapahtuma on ratkaistu, kun asiakas saa jonkin seuraavista:

• tieto, joka ratkaisee ongelman
  • tieto siitä, miten ongelman ratkaiseva ohjelmistoratkaisu on hankittavissa
  • ilmoitus siitä, että ongelman syynä on tiedossa oleva ratkaisematon ongelma tai yhteensopimattomuus tuetun tuotteen kanssa
  • tieto, jonka mukaan ongelma voidaan ratkaista päivittämällä tuettu tuote uudempaan versioon
  • ilmoitus siitä, että kyseessä on laitteisto-ongelma
  • tieto, jonka mukaan ongelma liittyy muun valmistajan tuotteeseen, jota Apple ei tue.